Ifjor (2019) var jeg på besøk til flyktningleirer i Jordan (med hjelp til syriske og palestinske flyktninger). Jeg fikk ideen da jeg skulle reise til Palestina for å besøke familien (privat). Jeg kontaktet Innocents og kom med mitt forslag: Jeg reiser ned uansett (og dekker mine utgifter selv) er det en ide om jeg besøker flyktningleirer, og leverer hjelp på vegne av Innocents. Ledelsen i Innocents var positive til tanken og da satt vi i gang. Jeg samlet donasjoner fra venner, familie og innsamling i vår lokalmoskeen. Innocents støttet prosjektet fra egne midler. Til sammen ble summen litt over 30 000 kr. Den ble overført til samarbeidsorganisasjon i Jordan som skulle ordne alt før jeg ankommer Jordan.

Da jeg ankom Jordan var planen klar: 100 matposer med det mest nødvendige matvarer skulle deles ut til 100 familier. Jeg ble så glad for å vite at 30 000 kr kan glede 100 familier. Utdelingen var på tre ulike steder: en flyktningleir, en utdelingspost for de trengende og et hjem for farløse barn. Dette møte spesielt gjorde et sterkt inntrykk på meg.

Da møtte jeg rundt 50 syriske farløse barn, deres fedre ble drept under krigen, deres mødre passet på dem og var avhengige av hjelp for å overleve. De spurte meg om mer hjelp til: mat, klær, skole og husleie, hver familie fikk en pose med mat. Men behovet var mye større. Da lovet jeg disse barn å komme tilbake 2020 for å komme med mer hjelp: mat, klær, skole, medisin, dekke husleie og annen hjelp vi vurderer er nødvendig.

Håper du vil støtte meg å nå målet mitt. Du kan også kontakte meg direkte på (46230608) hvis du ønsker mer info.

Ny oppdatering: På grunn av korona er reisen i mai kansellert, men uansett vil hjelpen komme frem via vår samarbeidspartner i Jordan (Tamkeen). Alt dokumenteres, og vi vil deles på våre sosiale medier. Barna trenger oss mer i denne vanskelige tiden og hjelpen vil komme frem uansett.

Sjekk vår innsamlingsaksjon på Spleis: https://www.spleis.no/project/8688

Related Posts

Leave A Comment