Gaver til Innocents gir rett til skattefradrag. I 2021 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for gaver med en årlig verdi på 500-50.000 kroner. Dette innebærer opptil 11.000 kroner mindre å betale i skatt.

For bedrifter trykk her.

Privatpersoner

For at vi skal kunne rapportere dine gavebeløp krever myndighetene at vi rapporterer beløpet du donerte det gjeldende året, i tillegg til ditt 11-sifrede fødselsnummer (fødselsdato og personnummer). Hvis vi ikke har dette innen 15. februar, så kan du dessverre ikke få skattereduksjon for det foregående året. All donasjon du donerer via konto og vipps på ditt navn, har du rett på fradrag.

Vi oppfordrer at du i tar kontakt med oss for å dobbeltsjekke om at alt er registrert og oppført riktig. Jo tidligere jo bedre, for da har vi tid til å rette på eventuelle feil.

Fra 31. desember hvert år fram til 15. februar rapporterer vi til Skatteetaten via en tredjepart «Solidus». Hvis du har donert beløp mellom 500-50.000 (2021) innen 31. desember, vil du i løpet av januar, og tidlig i februar motta skattekvittering per post fra oss. Der vil det stå hvor mye du har donert i det foregående året. Hvis du ikke har mottatt brevet, eller beløpet som er oppført står feil. Ta kontakt med oss snarest som mulig, og gjerne innen 15. februar.

For mer info angående skattefradrag og kriterier, trykk her for å lese mer på Skatteetaten sine nettsider.

For oppdatering eller info om dine donerte summer, ta kontakt med oss.

Bedrifter

For bedrifter gjelder det samme beløpsgrense som privatpersoner – 500-50.000 (2021) årlig. Vi trenger deres organisasjonsnummer for å kunne innrapportere deres donasjon.

For oppdatering eller info om dine donerte summer, ta kontakt med oss.